Happening z okazji 艢wiatowego Dnia Zdrowia Psychicznego

Wczoraj, 10 pa藕dziernika, obchodzony by艂 艢wiatowy Dzie艅 Zdrowia Psychicznego. Z tej okazji w ramach Kampanii Ochoczo Razem 2013 w Warszawie odby艂 si臋 happening "Cie艅 i 艣wiat艂o". Fundacja Wemenders, jako jeden z organizator贸w kampanii, r贸wnie偶 wzi臋艂a w nim udzia艂.

Osoby zgromadzone na skwerze "Pod Skrzyd艂ami" przy ul. Gr贸jeckiej 109, mog艂y m.in. pom贸c w tworzeniu wielobarwnego kola偶u z "艂apek", na kt贸rych wypisano sposoby radzenia sobie z chandr膮 oraz obejrze膰 "antydepresyjne" filmy w zaimprowiozanym kinie ulicznym. Odby艂o si臋 tak偶e przedstawienie pantomimiczne w wykonaniu os贸b niepe艂nosprawnych korzystaj膮cych ze wsparcia Stowarzyszenia 鈥濷twarte Drzwi" i 艢rodowiskowego Domu Samopomocy 鈥濸od Skrzyd艂ami", kt贸rym zobrazowano fakt, 偶e choroby psychiczne mog膮 dotkn膮膰 ka偶dego z nas. Na koniec wszyscy uczestnicy zebrali si臋 w okr臋gu i wzi臋li udzia艂 w lekcji ta艅ca terapeutycznego, kt贸r膮 przeprowadzi艂a p. 呕aneta Ryszawa z Polskiego Stowarzyszenia Psychoterapii Ta艅cem i Ruchem.

Serdecznie dzi臋kujemy organizatorom za mo偶liwo艣膰 uczestniczenia w tym jak偶e wa偶nym przedsi臋wzi臋ciu.

Happening 2013 124

Happening 2013 095